dilluns, 21 de novembre del 2022

Setmana del 25N, dia per l'eliminació de la violència vers les dones

Com cada any ens trobem en la setmana del 25 de novembre lluitant perquè s'acabi la violència masclista. Com sempre diem a la nostra exposició "Entre llops, un conte sobre la violència de gènere" la violència a augmentat i a reduït l'edat, tant en l'agressor com en la víctima. 



Hi han tres punts clau per justificar aquesta pujada:

  • Hi han mes denuncies, les noies joves son valentes, tot i que saben que la justícia no ens acompanya massa, denuncien i així fan visible la quantitat de casos. 
  • Efecte rebot, si elles denuncien i es queixen els homes que no velen que canvií la situació, per no perdre la posició de domini es reboten i rebel·len, i es tornen molt més violents.
  • I tercer i últim i per a mi el més important, la manca d'educació sexual. No es parla de sexe  a casa, ni a l'institut, a cap lloc. Eduquem als adolescents amb el porno que veuen a traves dels mòbils. El sexe s'entén com a dominació i possessió.
Hi ha molt a canviar, però hem de començar a assumir que els canvis van de baix a dalt. Treballem a casa que vegin que no importa el gènere, que el pare i la mare son persones que treballen per que l'equip funcioni. Tots dos col·laboren en la casa, tots dos valoren els seus treballs. Parlem de sexe, de relacions afectives, de masturbació, sense por, sense manies. Eduquen en igualtat, per que no ho estem fent.

Cada cop que visitem un institut els expliquem que no tractem igual als homes que a les dones, l'exemple es molt clar un noi es lia amb tres noies diferents la mateixa nit, resposta dels col·legues i de tothom, ets un campió. Una noia es lia la mateixa nit amb tres nois diferents, que opinarà el seu entorn...que es una campiona???
Sempre ens responen que no...que es una puta. Però no pot ser l'acte es el mateix, no som iguals.

No senyors, si que som iguals, som persones, però ja va be per a molts tenir a la dona continguda i dominada. Treballem en l'educació es la clau.