diumenge, 8 de març del 2020

Manifestació feminista, plaça Barcelona de Tortosa a les 12h






Avui es el dia de la dona, 8 de març. Com tots els anys sortim al carrer per reivindicar igualtat. Lo diferent d'aquest any es el rebot que han agafat moltes persones, homes però també dones, davant del feminisme. Respaldats per una ultra dreta fatxa i radical, que es sent forta per que ha entrat al govern. S'ha normalitzat el masclisme com si d'un opció de vida es tractes, i amb ell l'homofòbia i el racisme.

Davant dels avanços en feminisme, igualtat dona-home, la dreta mes rància i l'església de la ma, atien focs per parar el que es inevitable, que tots ens considerem persones, amb els mateixos drets i deures.

Sortim al carrer per parar la violència vers les dones, la justícia patriarcal que qüestiona a la víctima enlloc de jutjar a l'agressor. Volem que les nostres noies puguin caminar pel carrer amb tranquil·litat, sense por. 

Res m'agradaria més que el dia de la dona treballadora tancar-me al taller a pintar, que es la meva feina, però crec que tenim que sortir a cridar que no estem bé. Que no tenim justícia, que no hi ha educació on s'ensenyen les dones que van ser claus, no tenim referents, que no ens tenen respecte, tothom pot opinar en públic del nostre cos, que no hi ha igualtat de salari, ni d'oportunitats, i que en el fons no veiem ganes de canviar-ho per que els que tenen mes drets no volen soltar-los.

Ens veiem al carrer, però crec que es necessari recordar que la lluita es cada dia, i que els canvis es fan de dins a fora. Fem força entre totes, tenim un nou ministeri d'igualtat que crec que te ganes...donem-li eines i motius.