dijous, 27 de febrer del 2020

Entre Llops, un conte sobre la violència de gènere


ENTRE LLOPS és una exposició multidisciplinària creada per les Germanes Besolí com a crítica i denúncia social sobre la violència de gènere. Una violència que exerceix l’home vers la dona i que no troba rebuig en la societat, ni càstig en la justícia.
Aquesta exposició guiada neix com una necessitat davant l’augment de la violència masclista en els joves,  (hi ha hagut un augment exponencial, sobre tot d’agressions sexuals en menors) i està totalment enfocada cara als adolescents, centrada en la prevenció dels comportaments masclistes i de desigualtat, de la identificació de les fases i els tipus de violència, així com una reflexió sobre les conseqüències personals, socials, legals i mediàtiques.



Les Germanes Besolí han creat aquesta exposició per portar-la als instituts i començar a treballar el veritable problema de la violència masclista i les agressions sexuals en els joves: els nois que no accepten un NO i que es creuen amb el dret de seguir amb el seu propòsit encara que sigui de forma violenta.
Els rols de gènere es perpetuen: home dominant i dona submisa. Els referents que tenim alimenten una desigualtat de poders que es trasllada a les relacions. Les relacions afectives, inclús les sexuals, avui en dia comencen molt aviat; això fa que el problema es traslladi a les aules, entre els adolescents.
En la societat actual, tenim múltiples casos de nois menors d’edat que ja són violadors i de noies menors d’edat que ja són víctimes de la violència de gènere i són protegides amb un ordre d’allunyament del seu agressor. La base futura de la nostra societat són els joves i no podem permetre que es reprodueixin uns rols discriminatoris vers la dona contra els que ja fa molt temps que lluitem i pretenem eliminar vers la igualtat i el respecte entre gèneres.