dimecres, 6 de març de 2019

ENTRE LLOPS, un conte sobre la violència de gènere



Inauguració de l’exposició de les Germanes Besolí

ENTRE LLOPS

“Un conte sobre la violència de gènere”




El proper 8 de març, a les 19h

A l’Ajuntament de Jesús

El divendres, 8 de març, Dia de la Dona, a les 7 de la tarda, les Germanes Besolí, guanyadores del Premi Projecte Jove 2018 del Consell Comarcal del Baix Ebre amb l’exposició “Im-Perfectes”, inauguren la seva nova exposició “ENTRE LLOPS, un conte sobre la violència de gènere”.

L’exposició multidisciplinària, formada per olis sobre tela i diferents muntatges acompanyats de plafons explicatius que mostren el recorregut, invita a la reflexió al voltant de les agressions masclistes, de les causes que les provoquen i del tracte que es fa, tant a nivell judicial com social i mediàtic.

Partint dels rols i els estereotips que creen una desigualtat entre els gèneres, passant pel cicle de la violència i els diferents tipus de violència masclista existents, fins a arribar a l’anàlisi de una societat que acull i tapa aquest tipus de comportament, i d’una justícia altament masclista que afavoreix al agressor,  les Germanes Besolí volen denunciar aquesta realitat i no deixar que mirem cap a un altre costat, evitant-la.

En els últims anys, tant l’edat dels agressors de violència masclista como de les seves víctimes està baixant: hi ha grups de menors que violen en manada.

Les Germanes Besolí han creat aquesta exposició per portar-la als instituts i començar a treballar el veritable problema de la violència masclista i les agressions sexuals en els joves: els nois que no accepten un NO i que es creuen amb el dret de seguir amb el seu propòsit encara que sigui de forma violenta.

Fins ara, totes les mesures que s’han pres són de prevenció o de suport de les víctimes, i encarades a les noies: “No vagis sola pel carrer, no vesteixis amb roba estreta, vigila amb qui parles“.  

Ens hem passat la vida avisant a la Caputxeta que no s’endinsi al bosc per que hi ha llops ferotges, llevant-li llibertats. Potser ara ha arribat el moment de tornar-li la llibertat a la Caputxeta i començar a jutjar el comportament agressiu dels llops. Són els nois de la societat els que s’han de qüestionar si realment volen ser vistos com uns depredadors, o com persones civilitzades.

L’exposició es podrà visitar a l’ajuntament de Jesús, a la Plaça del Pati de la Immaculada, número 1,  durant tot el mes de març.



 Horari:          Matins de dilluns a divendres, de 10:00 a 14:00

Tarda  de dijous, de 16:30 a 19:00

Mes informació:               esterbesoli@gmail.com


635778325 - 977441938