diumenge, 25 de novembre del 2018

Som moltes, 25 de novembre, dia internacional contra la violencia de génere



Man-Hada
Oli sobre tela


Bon dia, avui es 25 de novembre, dia internacional contra la violencia de gènere.
Com cada any la premsa i els politics s'ompliran de propostes buides i de promeses sense recursos ni ganes de cumplir. Com cada any sortirem al carrer a queixar-nos de les agressions, de les violacions, del masclismes. Però aquest any es diferent ens hem adonat de que no hi ha cap ganes de tractar-nos com a iguals.

Després de la sentencia de la manada han vingut una llarga llista de sentencies ridicules i benèvoles amb els violadors o assassins. Les lleis i els jutges ens diuen que cuidado no surtis de nit, tu vas provocant, no pots fer lo mateix que un noi. Aquests missatge arcaic comença a penetrar als caps de societat que tornarà a tancar a les filles a casa per por. Les intencions son clares, si la dona guanya en drets l'home perd privilegis, i no ho podem permetre. 

Al principi vaig pensar que la sentencia de la manada era casual, no ho es. El sistema necesita de persones submises que cuiden els avis, que netegen la casa, que cuidin els fills, que cobren poc i callen. No hem de donar ni un pas enrere som iguals, essers humans compartint espai. Tenim a la justicia, els mitjans de comunicació i una part de la societat, molt conservadora en contra. Pero natros som moltes i com les formigues podem cambiar el mon. 

Que mai et facin callar, ens veiem, recorda som moltes.