Im-perfectes

Producte/servei
Exposició “Im-perfectes” de les Germanes Besolí

Responsable de l’actuació
Olga Besolí, creadora de la mostra (idea, concepte i textos)
Ester Besolí, autora de les pintures i instal•lacions.

Executors i col•laboradors
Les Germanes Besolí: trasllat, muntatge, explicació, la xerrada, conclusions i desmuntatge.

Contacte
Ester Besolí, telf. 635778325 esterbesoli@gmail.com, http://relatosbesoli.blogspot.com.es/
Olga Besolí telf. 977441938 olgabesoli@gmail.com, http://relatosbesoli.blogspot.com.es/

Justificació
Im-Perfectes analitza per què mai no ens sentim satisfets amb el nostre cos, per què tenim inseguretats i baixa autoestima i per què fem bajanades per canviar el nostre físic, sovint jugant-nos la salut: amb règims, diürètics, cosmètics, laxants, i molts cops també amb vòmits, dejunis, operacions de cirurgia estètica, amputacions i mil intents més d’arribar a un estereotip de bellesa tan imposat com impossible d’assolir.

Descripció
La mostra consta de 30 peces entre quadres, escultures i instal•lacions. També hi ha un audiovisual i un qüestionari participatiu d’entrada on es demana al visitant que defineixi i expliqui com veu el seu propi cos.
A més, els espectadors es trobaran, durant el recorregut de la mostra, amb una bàscula, retalls de revistes sobradament conegudes enganxats als quadres i molts altres detalls que els faran reflexionar sobre el tema.
L’exposició està dividida en seccions, i cadascuna va acompanyada per plafons explicatius, amb dades, estadístiques i definicions.
El recorregut de la mostra acaba amb un mirall i una pregunta directa: Com et veus???. Moltes persones rebutgen el mirall. Ara és el moment de mirar-nos i acceptar-nos. No som iguals i tots som vàlids. La nostra diferenciació és la que ens fa perfectes.
Després de veure l’exposició, l’acte es finalitza amb una xerrada entre les autores en un intercanvi d’opinions amb els estudiants.

A qui s’adreça
Im-Perfectes vol arribar a tots els instituts de tota Catalunya. L’edat perfecta és des dels 13 fins als 18 anys.
Durant l’adolescència, els joves necessiten més que mai l’aprovació del grup i de la societat, i les inseguretats son latents. És en aquesta època que les persones són més susceptibles al bombardeig mediàtic,
 
Qui ho pot demanar
Tots els centres d’ensenyament que tinguin alumnes d’edats compreses entre els 13 i 18 anys: ESO, instituts, centres de formació professional, etc.

Quants se’n poden demanar
Nomes hi ha una mostra, per això es interessant programar dates.

Indicadors
• Nombre d’exposicions portades a terme.
• Nombre d’alumnes que hi ha participat.

Model d’avaluació
L’exposició estableix al visitant, amb el qüestionari d’entrada i el mirall final, una autoavaluació sobre la relació que té amb el seu propi cos, a més de fer-lo reflexionar sobre els mecanismes externs que l’han portat a aquesta relació. Durant la xerrada amb les autores s’analitzaran aquestes autoavaluacions del grup per tal d’arribar a unes conclusions generals.

Cost
La mostra s’adapta a qualsevol espai, però el trasllat comporta unes despeses minimes. Però contem amb un ajut de l'Obra Social de la Caixa que en deixa el cost a la meitat. Consultar esterbesoli@gmail.com