dilluns, 7 de març de 2016

El dia de la dona, l'exposició Im-Perfectes estarà a Mora d'Ebre

Dimarts 8 de març, dia de la dona, portarem l'exposició " Im-Perfectes" al Institut Julio Antonio de Mora d'Ebre. 
Im-Perfectes és una exposició multidisciplinària creada per les Germanes Besolí (Olga i Ester Besolí) com a crítica i denúncia social sobre la manipulació i l’excessiva pressió existents en l’actualitat entorn al físic  i als cànons de bellesa imposats.
Im-Perfectes neix com a reacció a la pressió que la societat exerceix sobre l’aparença física de les persones, sobretot de les dones. Analitza per què mai no ens sentim satisfets amb el nostre cos, per què tenim inseguretats i baixa autoestima i per què fem bajanades per canviar el nostre físic, sovint jugant-nos la salut: amb règims, diürètics, cosmètics, laxants, i molts cops també amb vòmits, dejunis, operacions de cirurgia estètica, amputacions i mil intents més d’arribar a un estereotip de bellesa tan imposat com impossible d’assolir.
L’exposició consta de 30 obres, entre quadres, dibuixos, instal·lacions, plafons explicatius i vídeo. La mostra després de Jesús viatjarà per tots els instituts de Catalunya per arribar a fer la màxima difusió sobre aquest tema en el sector de persones més sensibles, els adolescents.
L’activitat en coordinació amb el professorat i la direcció del Institut es mostrarà als alumnes de 3er de ESO.
Im-Perfectes compta amb el suport i la col·laboració de la Fundació Pere Mata, que ens aporta a cada xerrada dues professionals del món de la salut mental que informen dels greus problemes de benestar i salut que poden derivar de l'obsessió per tenir el cos estàndard que ens marca la moda. http://ebresalutmental.org/864/
Però aquesta exposició també està inclosa en el PlaSec (Pla Salut, Escola i Comunitat), recomanada pel centre de recursos educatius de la Generalitat, que l’ha inclòs dintre del Pla escola i comunitat de les Terres de l’Ebre.

“Mai ningú no hauria de dubtar de les seves qualitats com a persona, basant-les únicament amb les proporcions del seu cos”
Contacte Olga Besolí olgabesoli@gmail.com tel.977441938

         Ester Besolí esterbesoli@gmail.com tel. 635778325