dimecres, 25 de novembre del 2015

Retorn a les cavernes amb el maltractem a les dones

Avui es 25 de novembre dia internacional contra la violència vers les dones. Com cada any recullo informació de la premsa per vore com esta el panorama, per que es un tema que em preocupa de fa molt temps.Aquest any m'he trobat en novetats destacades. Avui a un canal de tv un programa matinal parlava dels maltractes a la dona, la presentadora guapisima i en un vestit super escotat estava indignada amb el maltracte, llavors donava veu als tertulians homes grans amb traje i corbata, fent zapping en un altre canal la historia era molt pareguda, presentadores precioses en tacons i els tertulians senyors grans. Potser no es donen conte que per ser periodista una dona no cal marcar els pits...una imatge totalment contradictòria a la noticia que donaven per que repetia estereotips que fan mal. 
Fa una estona ja de nit he mirat si deien algo a la tv, poca cosa i molt per damunt a les 12 de la nit es veu que un canal fa un programa sobre el tema....horari brutal, decepcionada vaig a la premsa escrita,.
Trobo la noticia de que cada 7 hores violen una noia, tot dintre de el dia contra la violència vers les dones...però...a la secció de vida, al costat d'una noticia de com maltractem als pollastres que hem de menjar, o de com gran es l'univers, o de que han trobat un calamar gegant.
Al 2001 vaig començar a pintar l'exposició "Víctimes del maltractament" per denunciar que les dones que morien a mans del seu home no tenien la mateixa consideració que altres morts per violència al nostre país. Recordo que amb uns amics, que treballàvem conjuntament, vam celebrar el dia que ha primera plana d'un diari va sortir l'assassinat d'una dona a mans del seu marit. Va ser impressionant primer deien assassinat i despres li donaven la repercussió que feia falta. Senyors em tornat a les cavernes la premsa diu com a titulars una dona a mort...(com si moris de mort natural) en lloc de una dona ha estat assassinada, a mans del seu marit, enlloc de dir l'assassí es el seu marit. Mai hi ha foto, i tornem a estar a la secció de successos. Els temps han canviat abans compartien pagina en lo rei esquiant (el pare es clar) ara en los animals maltractats.
He vist manifestacions, crec que hi ha molta gent emprenyada no pot ser que cada dia ens diguin que som Europa i les nenes d'aquest pais corrin el perill de ser violades o agredides.
Deixeu de sexualitzar la dona, no es nomes dos tetes i un forat i tracteu-la com un esser humà. Ens falta cultura i nassos per trencar estereotips antics. I aixó ho em de fer natros cada dia. Recordeu a les noies que també saben pegar patades, que ningú te dret a passar-se amb elles i es que legitim defensar-se, per que per lo vist el poder esta d'eleccions i el nostre vot es veu que no es important, i la premsa com ja sabem la paga qui la paga.