dilluns, 5 de gener del 2015

Em trenquen la màgia amb el consum

Sempre he cregut en la màgia, i mai en Deu. La màgia es aquella energia potent que fa que les coses es moguin, el desig, la passió, les ganes. Cada dia mirant la tv, sigui el canal que sigui, nomes parlen de compres. Fins i tot un canal destinat als petits com el Disney chanel  nomes parla de comprar regals...no de desitjar regals. Cada cop ens ensenyen més a consumir i a comprar enlloc de desitjar i guanyar els regals...si no ets bo, no hi han regals...es igual compra. Per que estan generant consumidors enlloc de somiadors creatius?, molt facil, el consumidor viu per treballar per aconseguir diners per tenir la tablet pel seu nen que encara que no es sap mocar sol , ha de tenir la tablet per que tots els de la clase la tenen. En canvi el somiador creu que per molt que li coste ho aconseguirà, encara que sigue una cosa que no vol ningú per a ell aquell regal pot ser supervaluos...màgia.

L'altre dia a les noticies de TV1 entrevistaven als pares: Han comprado el regalo de sus hijos?, tot això al migdia. Manera fàcil de trencar la màgia en una llar. Mentre tothom parla de diners, de pagues, de lo que gastarem, ningú parla de sentiments de carinyo d'aquell regal pensat per aquella persona. Per que ja em direu de personal que te una tablet quan a tothom li regalen el mateix. De perdre temps pensant en algu, lo que necessita a vegades nomes es un dinar en la persona que estima, o un joc per apendre a compartir amb el germà.

Avui he anat de compres, no podia anar abans, i com si una fadeta em guies he trovat coses petites de cost però grans, per que cada cosa està pensada per a aquella persona especialment....No tothom es igual llavors per que ens volen vendre que tothom necessitem el mateix regal. I per damunt de tot no treguin la màgia als nens...es cruel voler que ells entren en el mercat de consum tan aviat.