dimarts, 18 de novembre del 2014

Portem 43 mortes per violència de gènere. 25 de novembre dia contra la violència vers les dones

S'aproxima el 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere. Com cada any aprofito per fer resò sobre aquest problema. A vegades pensem que ho tenim superat, que ja està, ja estem vivint en igualtat sense agressió per imposar una opinió i un domini. Llavors et trobes en la realitat, amb el xicot que li diu a la novieta que va massa curta de faldilla, o que no la deixa sortir amb les amigues i ella creu. Despres comproves les dades d'aquest any i et trobes que de moment portem 43 dones mortes, 13 d'elles havien denunciat.

Els rols segueixen tant marcats i estereotipats que no permeten a les persones viure lliurement segons el seu criteri. L'home obligat a ser fort, valent, dominant, sense sentimentalismes, la dona dèbil, senzilla, insegura, dolça, i molt adaptable a l'home. El cinema, les tvs, les botigues, els anuncis repeteixen aquest canons fins avorrir, fins que la gent els te tan interioritats que els creu, i no son reals.

Em de començar a treballar des de la base a educar persones independentment del seu sexe. Que es coneguin a si mateixos, que es respectin i valorin i que respectin al seu entorn.

El 25 de novembre tornarem a llegir el manifest i a recordar que encara ens falta molt de camí per sentir-nos iguals, ni dominador ni submisa, simplement companys de vida.