dimecres, 5 de març del 2014

Una de cada tres dones a Europa ha sofert algun tipus d'agressió

Una de cada tres dones a Europa ha sofert algun tipus d'agressió...amb aquesta contundent frase Joanna Goodey explicava l'estudi que ha publicat l'agencia europea pels drets humans,  sobre la violència vers les dones. Al 2003 vaig començar a voltar per Catalunya una expo que es deia, de fet es diu, "Víctimes del maltractament", una de les frases de clausura de la inauguració era "...una de cada tres dones ha sofert abusos en algun moment de la seva vida al mon, una de cada cinc a Europa i cada setmana mort una dona al nostre pais..." Les coses han canviat i ara una de cada tres dones a Europa es violada, agredida, maltractada o assetjada.

Els mitjans s'han fet resò ja que en teoria som el primer mon, i es qüestionaven el per que. Alguns inclús aplaudien la conducta del govern espanyol per que ens mantenim en la franja mes baixa.


La veritat es que la regressió en la mentalitat i en els estereotips antics es evident i així va lligat amb uns determinats comportaments. Al nostre pais veiem com ens retallen drets bàsics cada dia, i desconec com es mou l'ambient per altres paisos europeus, però si mirem els clixes de dona que vol inculcar la premsa escrita, el cinema i altres referents veurem que res ha canviat.

Comentaven que als paisos nòrdics hi havien mes agressions per que les dones estaven molt mes integrades al mon laboral, en estructures considerades masculines, i per tant mes "expostes"...

Aixo vol dir que no només em de parar conte com sempre del sujetos que es creuen sementals en dret a tot, sinó que també hi han feres que marquen terreno laboral, potser els plans haurien d'anar encarats a educar a l'home com a persona no com a lider ultrapoderoso amo de la terra, de les dones i els animals, i a la dona com a humana, no com animal a domesticar.

Pronte serà el Dia internacional de la dona, i un altre cop sortirem al carrer, vivim a Europa volem ser dones lliures per triar el que fem amb el nostre cos, no volem ser maltractades ni jutjades, ni anar pel mon amb por.
Per acabar deixo un pensament a tots aquells homes, que se que son molts que simpatitzen amb el que dic, que faria la UE si un de cada tres homes fos agredit, violat o maltractat???


Cops, oli sobre tela de l'exposició "Víctimes del maltractament"