dilluns, 22 d’agost del 2011

Quinzena Artistica a la Ràpita

El proper 3 de setembre s’inaugurarà la quarta Quinzena Artística a Sant Carles de la Ràpita , que durarà fins el dia 17 del mateix mes.


L’activitat de la Quinzena Artística, està patrocinada integrament per l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, concretament per les regidories de Joventut i Cultura, i organitzada per la secció cultural de l’Associació socio-cultural “Tornai”, SCRAC (Sant Carles de la Ràpita Art Contemporani). Aquesta és una  associació sense ànim de lucre amb l’objectiu principal de potenciar l’art i la cultura a Sant Carles de la Ràpita, i que posa especial èmfasis en els artistes locals. Mostra d’això és la cada vegada major consolidació de la Quinzena Artística, que sumant les tres edicions celebrades i la que s’inaugurarà el 3 de setembre, haurà acollit en quatre anys a: 75 exposicions individuals, 28 curtmetratges i 6 exposicions col•lectives en les que hauran participat més de 100 artistes.

La Quinzena Artística és un acte que converteix Sant Carles de la Ràpita en un aparador que durant dues setmanes acull exposicions de tota mena, es fan exposicions individuals i col•lectives per bars, aparadors i edificis públics, amb manifestacions artístiques lliures tant en temàtica com en tècnica. En aquesta edició s’hi presentaran 28 exposicions.
Tot i la majoritària participació d’artistes locals i de les rodalies, l’associació invita a participar altres autors de punts més allunyats, per tal d’aportar altres formes de treballar i veure i sentir la realitat, a més es procura que siguin autors amb certa trajectòria artística, com és el cas de l’exposició d’obres de gran format, nomenada “Viajes del Reorden” de Javier de Juan-Creix portada des de Cadaquès o els autoretrats introspectius de Josu Sein de Guipúscoa “Comienzo de una nueva era”.

El tret de sortida com cada any es donarà al Casal Cultural el Maset, amb una inauguració amb projeccions audiovisuals per part del col·lectiu CREA que presenta “Videoglífics”, petits curtmetratges que amaguen en les seves imatges una dita popular, i per part de l’autor Josep Juan es projectarà un fragment dels docuretrats del seu treball “IMAGINARI Col·lectiu” que suggereix que “Les narratives de les persones grans són la millor font de reflexió sobre com ha canviat la manera de viure a les Terres de l’Ebre durant el segle XX i fins als nostres dies”, el treball complet serà visitable durant tota la Quinzena Artística a l’oficina de turisme, l’Esglèsia Nova. Per altra banda es presentaran als autors de la Quinzena Artística 2011, una degustació teatral i les tres exposicions ubicades en el mateix emplaçament del Casal Cultural el Maset, per una banda les exposicions ja comentades de Josu Sein i Javier de Juan-Creix i per altra la primera exposició col·lectiva proposada directament per l’associació amb la intenció de donar continuïtat a la Quinzena Artística 2011, amb la posterior exposició en altres indrets d’aquesta exposició, en la qual hi participen 9 autors (Ariadna Díez, Sergi Roig, Ester Besolí, MªAngeles Molinero, Eva Mascarell, Vanessa Roca, Mireia Canicio, Rosana Beltri i Manel Capell), amb la única condició d’entregar un màxim de dues obres i que treballin sobre la temàtica “Canvi”, tal com cada autor el senti. Per últim es farà un pica-pica amenitzat per Fibla DJ

Per tal que el públic pugui trobar les diferents exposicions, l’associació edita una revista en la que la pàgina central és un mapa de la localitat en el que hi figuren les ubicacions de cada exposició. Per altra banda, en la revista, també hi figuren altres dades com una breu descripció amb imatge representativa de cada exposició i breu trajectòria autobiogràfica de cada autor. Aquesta revista es podrà trobar pels diferents punts expositius, a l’oficina de turisme i a l’ajuntament. Els espectadors també podran trobar en cada exposició la seva postal corresponent amb l’explicació tant de l’obra com una presentació de l’autor.


Els participants de la Quinzena Artística 2011 i els treballs presentats són: Rafa Balagué amb “Polp-Art” , Carlos Mariano amb “Els temps que corren”, Ester Besolí amb “Destins”, Josep Juan amb “IMAGINARI col•lectiu”, Vanessa Roca amb “Corazones apunto de explotar”, Mireia canicio amb “El color de l’instant”, Enric Macià amb “Rompecabezas”, Rosana Beltri amb “Percepció”, William Colias amb “La Ràpita: el que no veiem a simple vista”, Pere Borràs amb “Un any de fotografia”, Emilia Lora amb “Vistas de Sant Carles y otros paisajes”, Carmen Millán amb “Factor Humà”, Ariadna Ripoll amb “U”, Jordi Gil amb “La tranquil•litat dels nostres paisatges”, Richard Duch amb “El Nostre Delta”, MªAngeles Molinero amb “Atmosferas”, Hernan en h amb “Inspiració, Expiració i Tos!”, Eva Mascarell amb “Forma”, Xavi Pous amb un treball no titulat, Andrea Balagué amb “Una mirada a l’exterior”, Mari Pau Guzman amb “Pardalades”, Ariadna Diez amb “From Los Angeles to Chicago”, Itziar Badenas amb ““Petites” feres ferotges”, Pau Ferrando amb “TH'INK”, Seri Roig amb “Pura Vida”, Josu Sein amb “El comienzo de una nueva era”, Javier de Juan-Creix amb “ Viajes del reorden” i sis membres de l’aula de fotografia d’Alcanar: Adrià Reverter, Carmen Millán, J. Manuel Fernández, Robert Garcia, Ramon Esteller i Xavier Garcia que presenten el treball “Sis mirades”