dijous, 3 de març del 2011

Inauguració de l´exposició DEESSES a Jesús

La pintora Ester Besolí inaugura una nova exposició DEESSES el dia de la dona, 8 de Març, a les 8 de la tarda a l’edifici de l´EMD de Jesús, plaça de l´Immaculada, 1.

Vam poder vore un tast d’aquesta mostra a l’estiu a Sant Carles de la Ràpita i abans a la Cafeteria l´Estudi de Tortosa. La mostra ampliada i ja complerta s’estrena a Jesús.

Deesses es un conjunt de quadres a l’ol·li on es representen figures femenines embarassades, dones orgulloses, nues, valentes.
Deesses surt  reflexionant sobre les antigues figures que es van trobar “Venus”, dones amb grans pits i panxa, i que es creu que eren deesses de l’època antiga, mare natura, creació, fertilitat,   contraposant-ho amb la tipologia de dona que actualment tenim pujada als altars, verges, sense sexualitat.

Durant l´inauguració es farà una petita representació del moment on el món va deixar de creure en la fertilitat, la dona complerta i sexualment sana i va començar a tancar-la fins a convertir-la en verge. L’escenificació anirà a càrrec del músic Jordi Marti, l’actriu Olga Besolí i la ballarina Roser Roldan.

Desprès es farà un aperitiu per tothom a la mateixa sala.