dimarts, 9 de març del 2010

Dilluns dia 15 inauguració de "Víctimes del Maltractament" a Salt

el centre de recursos per a la gent gran de salt ACULL L’EXPOSICIÓ “VÍCTIMES DEL

MALTRACTAMENT”

La pintora Ester Besolí presenta la seva obra sobre les dones maltractades

Víctimes del maltractament és una exposició de 35 quadres, 30 de petit format, realitzats sobre paper, en tècnica mixta i 5 de gran format, pintats amb oli.

La exposició planteja la problemàtica de les dones maltractades en forma de denuncia social. Mitjançant l´impacte visual produït per imatges cruels. Els quadres mostren de forma independent a cada víctima, afegint el reportatge de la seva mort tret de la pagina de successos de la premsa.

Amb els dibuixos aquestes dones recuperen el rostre, el cos, les ferides. Il·lustrant la noticia d´una manera molt gràfica, remarcant figures, accentuant les zones sexuals, les ferides, la sang, les marques dels cops, tot mostrant el dramatisme de la situació viscuda. En el recorregut de l’exposició hi ha plafons explicatius, que ens ajuden a comprendre més el sentit de l’exposició, amb dades estadístiques, definicions, estudis i lleis que parlen sobre el tema.

Aquesta exposició patrocinada per la CAM (Caja de Ahorros del Mediterraneo) i coordinada per la regidoria de la dona, s’inaugurarà el dilluns 15 de març a les 18:00 , per l’alcaldessa de Salt la Sra. Iolanda Pineda, la tinenta d’alcaldia i regidora de la dona la Sra. Margarita de Arquer, i la coordinadora del SIAD Marta Ballester, un representant de la CAM (Caja Mediterraneo), i l’autora Ester Besolí. L’acte d’inauguració tindrà lloc al Centre de Recursos per a la Gent Gran, Plaça de la Vila, s/n, de Salt

A la inauguració es podrà gaudir d’una dramatització , amb una actriu, l’Olga Besolí, que ens mostra una dona maltractada demanant explicacions a la societat. L’acte ens fa prendre consciencia sobre el perquè dels maltractes a dones.

L'exposició romandrà oberta del 15 al 31 de Març. Horari de 10 a 14 i de 16 a 10 dies feiners. Festius tancat.

1 comentari :

Anònim ha dit...

el maltrato es global no solo el hombre maltrata a la mujer hoy se maltrata todo el mundo