dijous, 30 d’octubre del 2008

Festa inclusiva a Vilanova


Dissabte vaig anar a una festa a Vilanova. L´Eusebi actuava i jo el vaig acompanyar. Era la festa per una societat inclusiva que organitzaven un col.lectiu d´associacions i gent particular del garraf.
Perquè una festa inclusiva??? per incloure amb normalitat totes aquelles persones amb alguna discapacitat, perquè els nens amb cadira de rodes, o cegs o amb alguna altra discapacitat formen part de la societat, del col.legi amb tota normalitat.

La festa era fantàstica en una gran plaça hi havien un munt de jocs, on nens i nenes jugaven i compartien, cosa que molts grans no sabem fer. Downs, cegs, cadires de rodes en un espai on no hi havia barreres ni fronteres, ni físiques ni mentals. "Muniatto" va actuar després de la batucada i els xiquets i els grans també s´ho van pasar d´allo mes be.




Quan vam recollir i vam pujar al cotxe va ser com si m´allunyes d´un mon meravellós, com si sortíssem de l´illa de les fades i tornéssim a la realitat. I la realitat no es inclusiva. No t´inclou si ets massa gord, ni t´inclou si no vas vestit a la ultima, no t´inclou si no segueixes els paràmetres de vida que et marca, i que son rigorosos i van per edats. No t´inclou si penses diferent, si tens un color de pell diferents, no t´inclou si estimes a una persona del mateix sexe, no t´inclou si no segueixes tota aquesta serie de normes no escrites. Si visc en una societat així d´intolerant com han d´incloure a un nen amb cadira de rodes, a una noia que no veu, a un down que parteix d´una realitat mental diferent , si no son capaços de respectar ni al veí com volem que incloguen amb naturalitat a les seves vides... Crec que ens faran falta moltes festes inclusives perquè aquest mon entengué les múltiples i diferents maneres que hi ha d´existir i de viure.




Felicitats per l´iniciativa, ...esperem que algun día existeixi una societat inclusiva.