diumenge, 5 de març del 2023

Divendres 10 de març inauguració de l'exposició "Des-connectats"Divendres, 10 de març, a les 18:30,  s'inaugura l'exposició «Des-connectats» a la biblioteca Mercè Lleixà de Roquetes. Amb la col·laboració de la biblioteca i de l’Ajuntament de Roquetes, les Germanes Besolí (Olga i Ester) ens presenten la seva nova aposta, una crítica a la pressió social que ens obliga a estar tot el dia connectats.

Després de «Im-Perfectes», on es treballava la pressió social vers el cos de la dona, i «Entre llops», on expliquen el perquè de la violència de gènere, ara «Des-connectats» ens parla de com ens perdem la vida real mentre estem pendents de fer-nos visibles a la xarxa.

Ens diuen que no podem estar desconnectats, que per estar al dia i ser competitius tot s’ha de fer online: els tràmits, els amics, els deures... Inclús el fet de relacionar-nos. Res més lluny de la realitat!

Aquesta suposada connexió en realitat ens desconnecta del nostre entorn, mentre ens deixa imatges tant tristes com un grup de persones en una mateixa taula que ni tan sols es miren, només pendents dels mòbils;  relacions sentimentals amb persones que no s’han vist mai i que potser no són qui diuen ser; adolescents enganxats a jocs i tan dependents del mòbil que manifesten ansietat si el desconnecten un moment (FOMO); joves amb trastorns de la son i amb baixa autoestima; estudiants que en horari escolar miren el mundial de futbol, aprofiten per a revisar les xarxes o simplement juguen, arriscant el seu futur acadèmic...

A qui li millora la vida aquesta connexió? Estem segurs que és positiva?

«Des-connectats» consta de quadres pintats a l’oli, plafons explicatius, articles de referència i muntatges artístics. Una exposició creada per ser portada als Centres de Secundària amb visites guiades per a l’alumnat, pensant en la prevenció.

Sorgida de «Entre llops», ja que moltes de les violències vers la dona s’executen a través de les xarxes, «Des-connectats» és també una exposició de denúncia social amb un marcat caràcter feminista, com ve sent l’obra de les Germanes Besolí.

 Mentre tots ens perdem dins la xarxa, els fills dels grans creadors de les tecnològiques van a escoles on està prohibit l’ús del mòbil i treballen amb llapis i llibreta.

Si no vivim al món real, algú ho farà per natros.

Desconnectat!

 

 

Més informació:

esterbesoli@gmail.com   635 77 83 25              

olgabesoli@gmail.com    977 44 19 38