diumenge, 7 de novembre del 2021

20 anys de lluita contra la violència de gènere




Aquesta setmana he preparat tres quadres de l'exposició Víctimes del Maltractament per a l'ajuntament de Jesús. El 25 de novembre fan una xerrada sobre violència de gènere i els quadres vestiran una mica la sala i reforçaran el tema. Traient la pols del vidres em vaig adonar que els vaig pintar al 2001, fa exactament 20 anys. Porto 20 anys lluitant contra la violència de gènere.

Son molts anys i encara veig a jutges en sentencies que fan plorar, policies que interroguen a la dona violada com si fos la culpable de provocar l'agressió, mitjans de comunicació que enlloc de dir violació diuen agressió sexual per que es més suau, tertúlies on es crucifica a la víctima enlloc del agressor, companys de classe que tracten de puta a la noia i justifiquen la violència del noi, veïnes i veïns que normalitzen aquests comportaments, xavals que surten de festa sense saber tractar a les dones com a persones humanes, realment som una societat que volem tractar a la dona com una persona...no ho se.

La clau està en l'educació en formar persones indistintament del gènere. Però poc podrem educar des de casa, des de l'aula si als 9 anys els hi posem a les mans eines on reben tota la des educació possible, porno, violències, etc, en una edat on no es sap gestionar, ni destriar.

Aquests mes aniré voltant per diferents poblacions amb l'exposició Entre llops, un conte sobre la violència de gènere. Explicarem el per que, el com i el quan de les agressions, per ensenyar, per que no torni a passar.

20 anys i com diria Serrat encara tinc força, no pararem fins que les dones siguin tractades com a persones, ara per ara ens queda molt camí.