dimarts, 2 de març del 2021

L'exposició-taller Entre llops, el dia de la dona, a Amposta


ENTRE LLOPS
 
“Un conte sobre la violència de gènere”
 
Exposició-Taller de les Germanes Besolí
 
 
 
El proper 8 i 9 de març 2021
 
A l’institut Ramon Berenguer IV d’Amposta
 
El dilluns, 8 de març, Dia de la Dona, i el dimarts 9, les Germanes Besolí, visitaran l’institut Ramon Berenguer IV, d’Amposta amb l’exposició-taller “ENTRE LLOPS, un conte sobre la violència de gènere”. De 8.30 a 14h ens visitaran quatre grups cada dia, de 4ar d’ESO.
 
L’exposició multidisciplinària, formada per olis sobre tela i diferents muntatges acompanyats de plafons explicatius que mostren el recorregut, invita a la reflexió al voltant de les agressions masclistes, de les causes que les provoquen i del tracte que es fa, tant a nivell judicial com social i mediàtic
 
Partint dels rols i els estereotips que creen una desigualtat entre els gèneres, passant pel cicle de la violència i els diferents tipus de violència masclista existents, fins a arribar a l’anàlisi de una societat que acull i tapa aquest tipus de comportament, i d’una justícia altament masclista que afavoreix al agressor,  les Germanes Besolí volen denunciar aquesta realitat i no deixar que mirem cap a un altre costat, evitant-la.
 
En els últims anys, tant l’edat dels agressors de violència masclista como de les seves víctimes està baixant: hi ha grups de menors que violen en manada.
 
Les Germanes Besolí han creat aquesta exposició per portar-la als instituts i començar a treballar el veritable problema de la violència masclista i les agressions sexuals en els joves: els nois que no accepten un NO i que es creuen amb el dret de seguir amb el seu propòsit encara que sigui de forma violenta.
 
Fins ara, totes les mesures que s’han pres són de prevenció o de suport de les víctimes, i encarades a les noies: “No vagis sola pel carrer, no vesteixis amb roba estreta, vigila amb qui parles“. 
 
Ens hem passat la vida avisant a la Caputxeta que no s’endinsi al bosc per que hi ha llops ferotges, llevant-li llibertats. Potser ara ha arribat el moment de tornar-li la llibertat a la Caputxeta i començar a jutjar el comportament agressiu dels llops. Són els nois de la societat els que s’han de qüestionar si realment volen ser vistos com uns depredadors, o com persones civilitzades.
 
La mostra s’ha adaptat per a la pandèmia i agilitzat el seu desplaçament de classe a classe retallant la presencia d’obres físiques i suplint per un audiovisual amb el mateix contingut. Això permet no mesclar els grups bombolla que es generen a les aules. Compta amb totes les mesures de seguretat.
 
https://esterbesoli.blogspot.com/p/entre-llops-un-conte-sobre-la-violencia.html
 
 
Mes informació:             
 
 
635778325 – 977441938