dimecres, 11 d’abril de 2018

Més de 300 alumnes de la Sénia visitaran l'exposició Im-Perfectes de les Germanes Besolí

L’exposició-Taller  Im-Perfectes, de les Germanes Besolí visitarà La Sénia
Im-Perfectes és una exposició multidisciplinària creada per les Germanes Besolí (Olga i Ester) com a crítica i denúncia social sobre la manipulació i l’excessiva pressió existents en l’actualitat entorn al físic  i als cànons de bellesa imposats.
                                                   
                
Im-Perfectes neix com a reacció a la pressió que la societat exerceix sobre l’aparença física de les persones, sobretot de les dones. Analitza per què mai no ens sentim satisfets amb el nostre cos, per què tenim inseguretats i baixa autoestima i per què fem bajanades per canviar el nostre físic, sovint jugant-nos la salut: amb règims, diürètics, cosmètics, laxants, i molts cops també amb vòmits, dejunis, operacions de cirurgia estètica, amputacions i mil intents més d’arribar a un estereotip de bellesa tan imposat com impossible d’assolir.
L’exposició consta de 30 obres, entre quadres, dibuixos, instal·lacions, plafons explicatius i vídeo. Però, a més, es complementa amb una visita guiada per als grups d’estudiants, coordinada amb el professorat i direcció dels Instituts, i que inclou una xerrada-debat.
Im-Perfectes compta amb el suport i la col·laboració de la Fundació Pere Mata, que ens aporta a cada xerrada una professional del món de la salut mental que informa dels greus problemes de benestar i salut que poden derivar de l'obsessió per tenir el cos estàndard que ens marca la moda. http://ebresalutmental.org/864/
Però aquesta exposició també està inclosa en el PlaSec (Pla Salut, Escola i Comunitat), recomanada pel centre de recursos educatius de la Generalitat, que l’ha inclòs dintre del Pla escola i comunitat de les Terres de l’Ebre.
https://sites.google.com/site/plasalutescolaicomunitat/recursos-educatius/im-perfectes
Im-Perfectes compta també amb un ajut de l’Obra Social de La Caixa. https://obrasociallacaixa.org/es/informacion-corporativa/muy-cerca-de-ti
Del dilluns 16 al dijous 19 d’abril l’exposició Im-Perfectes estarà a la Biblioteca municipal de la Sénia, Passeig Clotada, 23-25. Amb el suport de l’ajuntament de La Sénia la mostra restarà oberta per a tota la població. Pels matins les Germanes Besolí rebran als alumnes del institut La Sénia i els faran el recorregut per l’exposició i la xarrada, 322 alumnes passaran per la mostra.
Després de la Sénia, la mostra viatjarà per altres instituts de la comarca per arribar a les persones més susceptibles de ésser víctimes de la tirania dels cànons de bellesa establerts: els adolescents.
“Mai ningú no hauria de dubtar de les seves qualitats com a persona
basant-les únicament amb les proporcions del seu cos”
Més informació a:
http://esterbesoli.blogspot.com.es/p/exposicio-im-perfectes.html
Contacte:
Olga Besolí
olgabesoli@gmail.com
Tel.977441938
Ester Besolí
esterbesoli@gmail.com
Tel. 635778325