dijous, 12 de maig del 2016

Fatxes, monuments i altres desgracies

Han agredit a la directora de la revista El Jueves, Maite Quílez. Un encaputxat li ha pegat un cop de puny a la cara. La revista havia publicat la seva portada a les xarxes socials, una critica molt bona davant del creixement de la ultradreta mes nazi. 


Tess Asplund va parar-se dant d'una marxa de neonazis, que es feia pels carrers de Borlänge, Suecia. Una dona negra davant 300 homes blancs, radicals i violents.
A la meva ciutat Tortosa es fa una consulta sobre si em de treure o no un monument que el dictador Franco va posar enmig del riu per a gloria dels seus combatents.  

Potser va sent hora de que diguem les coses pel nom, dictadors, racistes, homofobs, masclistes, violents, despotes, assassins.
No es vivia millor, no es mereixen respecte, no em de conservar els seus costums, i no em de respectar les seves opinions. Ningú es millor que ningú. Es intolerable que a Europa, l'Europa del coneixement i la cultura permetem que es qüestione o es dubte sobre la mentalitat dels dictadors que tan mal van fer. Aquestes manifestacions tindrien que ser prohibides per apologia de la violència. Igual com els monuments o banderes que vanaglorien les malifetes d'assassins no es poden permetre.
Com sempre l'arma de la dreta fatxa es la por, per això han agredit a la directora del Jueves, per això amenacen. Avui anire a comprar El Jueves, i el pròxim dia aniré a votar que fotin fora el monument del riu. Un referèndum que no caldria per que tenir allo alli es més que ofensiu i il·legal