diumenge, 24 de novembre del 2013

25 DE NOVEMBRE DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES

Un altre any  necessitem recordar tota la violència que es genera vers les dones. 54 mortes portem aquest any a mans d'assassins disfressats d'amants, de marits o de nuvis. Un augment amb el nombre de violacions, i un retrocés important en el masclisme que porta a l'agressió.
Després de canviar lleis, jutjats, i fer cursets i cartells per conscienciar encara estem igual. On es el fallo??? Dins les cases, on es generen els referents masculins i femenins. On hi ha un referent que es sotmet voluntàriament com si fora normal al domini i voluntat de l'altre. La dona continua amb el paper de cuidadora i l'home amb el paper de governar. Em de trencar aquest rols. Parlant amb educadors et comenten el retrocés que han fet les noves generacions. Es normal trobar noies als instituts que son controlades a traves del movil pel seu nuvi o amiguet. Que no es posen aquella faldilla per que a ell no li agrada, que no fan alló per que ell no vol.

Una mentalitat antiga que recorda a generacions mes antigues que la meva. Aquest retrocés no surt espontani, es generat i alenat voluntàriament per l'onada d'antiguitat i males costums que en rodeja.

Governs que donen suport a esglésies ràncies que diuen que la dona s'ha de sotmetre a l'home, retallades a tot nivell que forcen a la dona a qüestionar-se la tornada a casa per cuidar dels seus (així disminuïm les llistes de l'atur d'una manera enganyosa), nivells baixos en educació i molta porqueria mental a les televisions per ensenyar que nomes hi ha una manera de funcionar i de ser dona o home.

Trist panorama i molt difícil de lluitar contra ell. Crec que tots podem col.laborar tractant als nens i nenes com iguals. Pregunta-li com li van les classes a la noia, no on ha comprat les sabates, o si te nuvi...

Després d'haver celebrat fa anys la primera portada de diari sobre violència de gènere, despres de vores com canviaven les lleis, es el primer any que em sento pessimista i crec que anem cap enrere...

Feu noies fortes si us plau, feu homes humans, ella no es una possessió com la moto es una persona com tu.